Glühwein
De winterklassieker bij uitstek. Op een kerstmarkt in hartje stad of op de piste: glühwein is een heerlijke hartverwarmer.
Hoe maak je het?
- Vul de karaf met de wijn en suiker of appelsap. Zet opzij voor 12 uur.
- Filter door een fijne zeef en verwarm de drank in een pannetje, zonder te koken.
- Serveer, en warm jezelf lekker op!
Tip
Wat ook heerlijk is; onze rode glühwein is zó afgestemd dat je er ook een dampende alcoholvrije versnapering van kunt maken. Hoe? Door de rode wijn te vervangen door appelsap. Gloeiende, gloeiende wat lekker!
Ingrediënten:gevriesdroogde cranberry, kaneel, gedroogde sinaasappel, steranijs, kruidnagel, roze peper en kardemom
Zelf toevoegen:rode wijn (of appelsap) en suiker
Beknopte instructie:vul de karaf aan met wijn of appelsap en laat het intrekken, filter door een zeef en warm het op in een pannetje
Netto gewicht:20 g
Voedingswaarde:energie: 1694,1 kJ / 403,1 kcal, vetten: 4,5 g, waarvan verzadigd: 0,43 g, koolhydraten: 70,69 g, waarvan suikers: 15,21 g, eiwitten: 5,51 g, zout: 0,09 g