Digitale of papieren agenda? - titatimi
Kadootjes en accessoires voor jezelf en al wie jij liefhebt
Schoolagenda's

Schoolagenda's

Waarom kiezen voor een papieren schoolagenda?

Tegenwoordig zitten we meer achter onze computer of nog beter op onze gsm en lijkt het gebruik van een papieren agenda misschien een beetje ouderwets. Toch zijn er enkele voordelen van het gebruiken van een papieren (school)agenda. Of je nu zelf student bent of een ouder die mee wil helpen aan de structuur van jouw studerende dochter of zoon. Hier enkele redenen waarvoor je voor een papieren agenda kan kiezen:

  1. Tastbaar en geheugensteuntje: Door op papier te schrijven, activeer je verschillende zintuigen en heb je een tastbare ervaring die digitaal niet te evenaren is. Je onthoudt ook beter als je “echt” schrijft op papier.
  2. Minder afleiding: Digitale apparaten zoals smartphones en laptops zorgen vaak ook voor heel wat afleiding. Bij een papieren agenda ben je dus minder afgeleid door meldingen op je gsm voor mails, sociale media, … Dus schrijven op papier verbetert jouw focus en verhoogt je productiviteit, waardoor je beter kan plannen (en studeren).
  3. Overzicht en planning: Bij een papieren agenda is het nog makkelijker om je maand, week en dag in één oogopslag te bekijken. Dat maakt het nog makkelijker om je planning te organiseren en conflicten in je schema aan te passen. Je kan er ook makkelijk wat aantekeningen bij maken, taken afvinken en prioriteiten stellen met pen en papier. Dus beter voor meer structuur organisatie
  4. Niet afhankelijk van technologie: Je bent niet afhankelijk van elektronische apparaten, je hoeft geen rekening te houden met batterijduur of internetverbinding. Een papieren agenda is dus ook heel handig als je onderweg bent of in de les of in een vergadering zit.
  5. Creativiteit: Een papieren agenda kan ook meer zijn dan alleen een “agenda” of planner! Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Je kan een papieren agenda personaliseren met kleurtjes, stickers, tekening en notities met dingen die in je hoofd opkomen of die je zeker niet mag vergeten. Dit maakt plannen niet alleen leuker, maar het kan je ook nog beter motiveren.

Dus! Digitale tools zijn zeker handig en leuk, hebben papieren schoolagenda’s toch wel enkele unieke voordelen die je niet mag onderschatten. Ze zijn tastbaar, afleidingsvrije en onthouden we beter wat we noteren om je (school/werk) leven te organiseren. Waarom zou je dus niet het beste uit beide werelden omarmen en zowel een digitale tool als een vertrouwde papieren agenda gebruiken? Op die manier ben je goed voorbereid en gemotiveerd om het meeste uit elke schooldag te halen.

Je vindt de agenda’s (en nog veel meer foto's) die titatimi momenteel verkoopt:  HIER

Ik ben altijd op zoek naar leuke merken dat bij in de winkel en webshop van titatimi passen en die ik en mijn klanten superleuk vinden!

Ik koos voor het merk A-JOURNAL voor de schoolagenda's van 2023-2024.

A-journal is een een jong en enthousiast stationery brand. In 2016 zijn ze begonnen met de eerste agenda, vol handige checklists en lijstjes. Al snel volgde een mooie serie notebooks zoals de Travel Journal, Wedding Journal, Kitchen Journal, de Nine Months Journal en nog veel meer leuke producten. Bij A-Journal zijn we gek op lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes!

Dus als je niks wilt vergeten, hoef je alleen maar aan A-Journal te denken!

Kijk eens op hun website www.a-journal.nl en wil je graag dat ik iets voor jou bestel? Met heel veel plezier! Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Liefs,

Timi

X

 

schoolagenda titatimi a-journal

 


Laat een reactie achter


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »